Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elhunyt Céline Dion férje

2016-01-15 07:05:13

 

Elhunyt René Angélil, Céline Dion férje - közölte a kanadai születésű énekesnő egy, a Facebookon közzétett bejegyzésében csütörtökön. 

 

    René Angélil 73 éves korában hunyt el az Egyesült Államokbeli Las Vegas külvárosában lévő családi házukban. Céline Dion férje hosszú ideje küzdött a gégerákkal, amelyet 1999-ben diagnosztizáltak nála.     
    A kanadai szórakoztatóipari menedzser 26 évvel volt idősebb Céline Dionnál, és akkor vált igazán ismertté, amikor a Grammy-díjas énekesnő 1994 férjhez ment hozzá. Angélilnek és Dionnak három fia született házasságuk alatt. A bulvárlapok címlapján gyakran szerepeltek első gyermekük vállalásakor, mivel mesterséges megtermékenyítés útján esett teherbe az énekesnő.  
    Kapcsolatuk ugyanakkor sokkal messzebbre nyúlt vissza, hiszen Angélil fedezte fel az énekesnőt 12 éves korában. A francia-kanadai férfi vállalta az akkor serdülő korban lévő énekesnő menedzsmentjét, ugyanakkor le is szögezte, hogy teljes irányítást kér karrierje felett. Állítása szerint jelzáloghitelt vett fel a házára, hogy elindíthassa Diont a világhírnév felé. 
    Az énekesnő 2014-ben átmenetileg szüneteltette fellépéseit, azért, hogy beteg férjét ápolja.