Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jobbik: Orbán Viktor megfutamodott a vizsgálóbizottságok ügyében

2016-01-14 18:04:14

A Jobbik szerint Orbán Viktor "megfutamodott", amikor nem fogadta el Vona Gábor javaslatát, hogy hozzanak létre bizottságokat a Jobbik "állítólagos orosz kapcsolatainak" és a miniszterelnök környezete meggazdagodásának vizsgálatára.
A Jobbik parlamenti frakciója csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Fidesz-frakció ugyancsak közleményben azt írta: Európa legsúlyosabb korrupciós botrányában továbbra is várják Vona Gábor "vallomását" arról, hogy "a Kovács Bélákat foglalkoztató Jobbik milyen idegen hatalmakat szolgál, és mennyi pénzért teszi ezt".
    A Jobbik közleménye szerint pártelnökük, Vona Gábor a parlament nyilvánossága előtt felajánlotta, hogy egy Fidesz vezette vizsgálóbizottság vizsgálja ki a Jobbik "állítólagos orosz kapcsolatait", és ezzel párhuzamosan Orbán Viktor egy másik bizottság előtt adjon számot közvetlen környezete, barátai, családtagjai "korrupciógyanús meggazdagodásáról".
    Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor "elszabotálta" az elszámoltatást, miközben a vizsgálóbizottságok javaslata elől "gyáván megfutamodott".