Andrea napja van. | 2024.04.18

Az Iszlám Állam fegyvereseit keresik Olaszországban

2016-01-14 17:24:00

 Kiemelt készültség lépett életbe az olasz-francia határnál levő Liguria tartományban, ahol két, Párizsból Szíriába tartó dzsihadista fegyverest keresnek a hatóságok - jelentette az olasz sajtó csütörtökön. 

    Az Interpol által kiadott körözés alapján az Iszlám Állam (IÁ) két fegyveresét keresik, akik a sajtóval közölt információk szerint Párizsból indultak el és Szíriába tartanak. 
    A két férfi egy szürke színű, belga rendszámú gépjárművel utazik, fel vannak fegyverkezve és veszélyesek. A feltételezések szerint Olaszországon akarnak áthaladni, ezért kiemelt az ellenőrzés a francia-olasz határon levő Ventimigliában, a genovai repülőtéren és a liguriai város kikötőjében is - értesült az IlGiornale.it hírportál. Keresésüket egész Olaszországra kiterjesztették. 
    Mint kiderült, a novemberi párizsi merényletek egyik elkövetőjeként ismert Salan Abdeslam, belga állampolgár is Olaszországon keresztül utazott Szíriába még tavaly augusztusban. Belgiumból autóval eljutott a dél-olaszországi Bari kikötőjébe, innen komphajóval Görögországba, majd továbbment Szíriába.