Emma napja van. | 2024.04.19

DK: a XII. kerületben is "fideszes barátok" kezébe juthatnak értékes ingatlanok

2016-01-14 12:18:09

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az V. kerülethez hasonlóan a XII. kerületben is értékes ingatlanok juthatnak "fideszes vállalkozók, barátok, haverok" kezébe valódi verseny nélkül.

    Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségének tagja ezt csütörtökön sajtótájékoztatón mondta, miután a Világgazdaság arról írt, hogy egy hétig lehet licitálni a Csörsz és az Alkotás utca kereszteződésében lévő, 1867 négyzetméteres telekre, amelyet a XII. kerületi önkormányzat kínál megvételre 374 millió forintért. 
    A politikus - különböző újságoknak nyilatkozó ingatlanszakértők véleményét idézve - azt mondta, egy ilyen értékes ingatlan megvételének megfontolására nem lehet elég egy hét, így arra lehet következtetni, hogy Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester és a fideszes kerületi vezetők már tudják, ki licitál és vásárolja meg a területet, így a valódi verseny esélye van kizárva.
    A DK nevében Kerék-Bárczy Szabolcs felszólította Pokorni Zoltánt, hogy haladéktalanul vonja vissza a kiírást, és gondolja újra, hogyan járhatna a legjobban a kerület és annak lakosai.