Gedeon napja van. | 2024.03.28

Illegális bevándorlás - Németországban tömegverekedés volt egy menekültszálláson

2016-01-13 18:36:59

Tömegverekedés történt egy menedékkérőket befogadó állomáson a németországi Caldenben, a helyi rendőrség szerdai közleménye szerint az összecsapásban hat ember megsebesült.
A Hessen tartományi központi befogadóállomáson nagyjából 40 menedékkérő verekedett össze még kedden, röviddel éjfél előtt, egyelőre ismeretlen okból. 
    Mire a rendőrök kiérkeztek, már nagyjából helyreállt a nyugalom. Nyolc feltételezett elkövetőt előállítottak, egyiküket - egy ittas fiatalembert - további bűncselekmények elkerülése céljából őrizetbe is vették.
    A kassel-caldeni egykori repülőtéren berendezett állomáson nem ez volt az első nagyobb szabású erőszakos konfliktus. Tavaly szeptemberben több százan verekedtek össze és a rendőrség órákig tartó küzdelemmel állította helyre a rendet. Az összecsapás kiváltó oka az volt, hogy egy albán fiatal tolakodott ebédosztás közben, és ezt nehezményezte egy idősebb pakisztáni menedékkérő.
    Németországba az utóbbi egy évben több mint egymillió menedékkérő érkezett, ami rendkívüli mértékben megterheli a menekültügyi ellátórendszert. A rendőrség szinte naponta számol be menedékkérőket befogadó állomásokon történt kisebb-nagyobb verekedésekről. Szakértők szerint a konfliktusok elsősorban a szállások zsúfoltsága miatt mérgesednek el.