Auguszta napja van. | 2024.03.29

NGM: a kormány részletes tájékoztatást küldött a bankoknak 

2016-01-13 11:12:00

Annak érdekében, hogy a családok mielőbb hozzájuthassanak a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok), a kormány részletes tájékoztatást küldött a programról a bankoknak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a kormány azt szorgalmazza: a bankok tegyenek meg mindent azért, hogy mielőbb folyósíthassák a támogatásokat.
    A tárca a közleményben kifejti: a kormány célja, hogy a családok minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz. Az otthonteremtési program egyformán szól a családalapítás előtt állóknak, a még gyermektelen fiatal házasoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, az örökbefogadóknak, az egygyermekes, a kétgyermekes, a három vagy több gyermekes családoknak, az új lakás építőknek vagy vásárlóknak, az új ház építőknek és vásárlóknak, a használt lakás vásárlóknak és a lakásukat bővítőknek. Nekik mostantól mind olcsóbb az otthonteremtés.
    Az otthonteremtési program legfontosabb elemei: a lakásépítési áfa csökkentése, az adó-visszatérítési támogatás, a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezmény és a három vagy több gyermekes családoknak szóló 10 millió forintos állami támogatású hitel - emlékeztet az NGM közleménye.