Csongor napja van. | 2024.04.16

Vádemelést javasol a NAV egy Békés megyei egyesület vezetőivel szemben

2016-01-12 09:12:56

Vádemelést javasolnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy Békés megyei közhasznú egyesület vezetőjével és társaival szemben, akik a gyanú szerint visszaéltek a hátrányos helyzetű fiatalok helyzetének javítására fordítható támogatással.

    A NAV az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a közhasznú egyesület ifjúsági klub létrehozására kapott 29,5 millió forint támogatást. Bár az egyesület elnöke és helyettese a teljes támogatást készpénzben felvette a szervezet bankszámlájáról, abból nagyjából 22 millió forintot nem a fiatalokra költöttek.
    A 22 millió forint elköltését fiktív - egyebek mellett strandbelépőről, várbelépőről, vízibicikli-bérlésről, állatkerti és falunapi programról, pingpong- és csocsóasztalról szóló - számlákkal igazolták, sőt meg nem valósult tábortűz rendezéséről is kiállítottak számlát.
    A pénzügyi nyomozók az egyesület vezetőjét, helyettesét, szegedi projektmenedzserét, valamint a fiktív számlákat biztosító öt társukat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt gyanúsítottként kihallgatták, a nyomozást befejezték, és vádemelést javasolnak a Békéscsabai Járási Ügyészségnél - áll a közleményben.