Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: igaz-e, hogy egy bűnöző intézte a bevándorlók ügyeit?

2016-01-11 15:11:38

 

A Fidesz választ vár a Migration Aid nevű szervezettől arra, hogy valóban egy többszörös visszaeső bűnöző intézte-e a bevándorlók körüli ügyeket.

 

    Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján egy portál értesülésére hivatkozott, amely szerint - idézte - "egy börtönviselt, sokszorosan visszaeső bűnöző az egyik legnagyobb, bevándorlókat segítő szervezet élén tevékenykedett Magyarországon".
    A hírek szerint - folytatta a szóvivő - "ez a bűnöző az egyik főszervezője a Migration Aid nevű, tulajdonképpen Soros Györgyhöz tartozó szervezetnek", amely Magyarországon és máshol Európában is segíti az illegális bevándorlást - például útikönyvekkel, különböző szolgáltatásokkal -, és amely ősszel tüntetést szervezett a határzár ellen.
    A Fidesz kíváncsi arra, igaz-e, hogy egy visszaeső bűnöző szervezte a bevándorlók körüli ügyeket - közölte Halász János, hozzátéve: ha ez igaz, akkor adjanak választ arra, hogyan tölthet be egy bűnöző ilyen pozíciót. A kormánypárt vizsgálatot követel a Migration Aidtől, és ha kell, más fórumokon is, mert "akár nagyon súlyos nemzetbiztonsági kockázata is lehet ennek az ügynek" - mondta a frakciószóvivő.
    Szerinte az is kérdés, hogy Soros György alapítványa tudott-e erről.
    Halász János nyilatkozata után kérdésekre nem volt lehetőség. Ugyanakkor a sajtóeseményen részt vevő Zsohár Zsuzsanna - aki korábban a Migration Aid szóvivője volt - reagált az elhangzottakra, és újságírók előtt kijelentette: "a Baba néven ismert Tóth Csaba nem képviseli ezt a szervezetet (a Migration Aidet). (...) Baba nagyon régóta nem dolgozik velünk". Azt is mondta, a Migration Aidnek semmi köze Soros Györgyhöz.
    Hétfőn a Ripost nevű portál írt a Migration Aid és egy Tóth Csaba Antal nevű - Babaként emlegetett -, a cikk szerint börtönviselt férfi közötti kapcsolatról.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó