Gedeon napja van. | 2024.03.28

Késsel támadt egy kiskorú fiú egy zsidó tanárra Marseille-ben

2016-01-11 14:27:10

 

Bozótvágó-késsel támadt egy feltehetően gyenge idegállapotú kiskorú fiú hétfőn egy zsidó fejfedőt, azaz kipát viselő férfira a dél-franciaországi Marseille-ben. Az utcai támadásban a 34 éves férfi könnyebben megsérült, az antiszemita tettét egyértelműen vállaló támadót előállították - közölte a rendőrség.

 

    A 15 éves fiú szemtanúk előtt támadt délelőtt a nyílt után a kipát viselő férfira Marseille egyik nyugodtnak és legelegánsabbnak számító negyedében a IX. kerületben, majd a kést hátra hagyva elmenekült a helyszínről. 
    A férfi - aki a kezében tartott könyvvel védekezett - a hátán és a két kezén könnyebben megsérült, de az állapota nem igényelt kórházi ellátást. 
    A futva menekülő fiút egy kerékpáros vette üldözőbe, és tíz perc múlva a rendőrség elfogta és előállította. 
    "Egy nagyon vad egyénről van szó, aki egyértelműen vállalja a tettét, amelyet antiszemitának minősíthetünk" - közölte a rendőrség. 
    Bernard Cazeneuve belügyminiszter a Twitteren elítélte a "felháborító antiszemita támadást".
    A franciaországi zsidó intézmények reprezentatív tanácsának (CRIF) közlése szerint a férfi egy zsidó iskola tanára, akit a támadó ötven méteren keresztül követett a munkába menet. 
    A marseille-i ügyészség vallási okokból elkövetett emberölési kísérlet és terrorizmus dicsőítése miatt indított eljárást a támadó ellen.