Emma napja van. | 2024.04.19

Teniszpályákat adtak át a Bókay-kertben

2016-01-09 16:40:00

Gálfi Dalma és Valkusz Máté bemutató mérkőzésével szombaton felavatták a múlt év végén megépített négy teniszpályát a budapesti Bókay-kertben.
A Golden Ace Club tájékoztatása szerint a XVIII. kerületi Szélmalom utcában található pályák borítása ugyanúgy DecoTurf típusú, mint azoké, amelyeken például a US Open és a dubaji torna mérkőzéseit rendezik. Ezen a felülettípuson öt réteg gumiőrlemény, valamint a kvarchomokot is tartalmazó fedőfesték teszi ruganyossá, kényelmessé a játékot a teniszezők számára.
    A junior-világbajnokságot, illetve a US Open korosztályos versenyét is megnyerő Gálfi Dalma, valamint a junior-világranglistán második helyezett Valkusz Máté bemutató mérkőzése után Hasuly Yvette, a Golden Ace Sport and Tennis Club Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2015 márciusában a kerületi önkormányzat beleegyezésével a nyolc salakos pályából négyet önerőből építettek át.
    A megközelítőleg 100 millió forintos beruházás keretében korszerűsítették a világítást, új lelátót építettek, valamint a kemény borítású pályák fölé modern sátrat építettek.
    Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a most átadott négy új pálya országos szinten is egyedülálló. 
    "Ezzel a beruházással lehetőségünk nyílik nemzetközi versenyek rendezésére is. Jelenleg is zajlanak a fedettpályás korosztályos magyar bajnokságok az új pályákon" - mondta a sportvezető.
    A klub tájékoztatása szerint a pályák rangos ITF junior és felnőtt future-tornáknak is otthont adhatnak.