Emma napja van. | 2024.04.19

LMP: csak a Fidesz hátországát erősíti a paksi bővítés

2016-01-09 13:30:00

Az LMP ismételten a paksi atomerőmű-bővítés leállítására szólította fel a kormányt. Az ellenzéki párt szerint a beruházás egyetlen valódi célja a Fidesz gazdasági hátországának feltőkésítése.
 Gál József, az LMP szóvivője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek úgy fogalmazott, az ország következő évtizedeit teheti tönkre a kormány, "ha drágán, súlyos korrupciós költségek mellett épít meg egy fölösleges atomerőművet".
    Kiemelte, az LMP kikérte a Magyar Villamos Művek reklámköltéseit, amelyekből a párt szerint kiderül, hogy a kormány nem energiapolitikai szempontok alapján döntött a "titokban és ellenőrizetlenül" előkészített beruházás mellett, hanem csak a "bővítésben rejlő korrupció lehetősége érdekelte".     Az LMP szóvivője szerint adatigénylésükből világossá vált az is, hogy a paksi beruházás reklámköltéseiből "az új Simicskákat tőkésítik fel". Az adatok alapján ugyanis a Széles Gábor tulajdonában lévő Echo Tv és Magyar Hírlap összesen több mint 100 millió forintnyi megrendelést kapott - fejtette ki Gál József, majd hozzátette, a "maradék" nagy részét a Magyar Demokrata kapta, amely még az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től is kapott tízmillió forintnyi megrendelést.
    Az LMP szerint mindez újabb bizonyíték arra, hogy az "oligarchaháború valóban súlyos pénzeket emészt fel". A párt szóvivője példaként említette, hogy a "kaszinókoncessziókon meggazdagodott Andy Vajna állami bank által adott hitelre vette meg a TV2-t", továbbá "sorban jönnek létre az új lapok és portálok, amelyek mögött mindig ugyanaz a gazdasági hátország tűnik fel".