Emma napja van. | 2024.04.19

Miklós Edit hibázott, de versenyben maradt

2016-01-09 12:06:00

 Nagyot hibázott és tetemes hátrányt gyűjtött össze Miklós Edit a női alpesi sízők Zauchensee-ben zajló lesikló világkupa-versenyén, amelyet rövidített pályán, s a megszokottól eltérően két futamban bonyolítanak le szombaton.

    A 27 éves, csíkszeredai születésű magyar síző nagyon jól rajtolt, az első két időmérő ponton az addigi legjobb időt érte el, ám ezt követően rontott, s a célba érkezésig már nem tudott javítani.
    "A pálya felső szakaszán jól tudtam teljesíteni, gyors voltam, ezt az időeredmény is mutatta, viszont a középső részen elkövettem egy nagy hibát, majdnem elestem, épphogy sikerült korrigálnom" - nyilatkozta az MTI-nek Miklós Edit. Hozzátette, egy kisebb nyomban elakadt a síléce, nagyot kellett fékeznie, így elveszítette a sebességet, s a pálya alsó felében emiatt már nem tudott jó időt futni. "Lent is volt néhány apró hibám, a hátrány pedig így nagyon sok lett, úgyhogy reménykedem, hogy bent maradok az első 30-ban, s akkor még indulhatok a második futamon" - mondta.
    A St. Antonból Zauchensee-be áthelyezett lesikló vk-n két versenyre kerül sor, az 57 fős mezőnyből másodszor csak az első menet legjobb 30 helyezettje csúszhat le a rövid, alig több mint egy perc alatt teljesíthető pályán.
    A nagy esélyes amerikai Lindsey Vonn már az első futamon fantasztikus sízést mutatott be, s óriási előnnyel várja az élről a folytatást. Ha a szakág 31 éves vk-címvédője nem hibázik a második versenyen, akkor nagy valószínűséggel senki nem tudja majd megakadályozni a diadalát.
    Vonn mögött a kanadai Larisa Yurkiw és a liechtensteini Tina Weirather vív nagy harcot az ezüstéremért, kettejüket mindössze egy századmásodperc választja el egymástól, miközben mindketten csaknem egy másodperccel voltak lassabbak, mint Vonn.
    Miklós Edit hátránya több mint két másodperc.
    A második lesikló futam 11.45-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti az eseményt.

Eredmények, női lesiklás, 1. futam (élcsoport):
-------------------------------------------------------------
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:04.94 perc
2. Larisa Yurkiw (kanadai) 1:05.85
3. Tina Weirather (liechtensteini) 1:05.86 .24. Miklós Edit 1:07.07