Andrea napja van. | 2024.04.18

Agyonlőtték egy korábbi merénylet palesztin elkövetőjét Izraelben

2016-01-08 17:20:00

Tűzharcban agyonlőtték az izraeli biztonsági erők az egy hete szökésben lévő tel-avivi lövöldözőt péntek délután egy észak-izraeli arab falu mecsetében - értesült az izraeli katonai rádió.

    A rendőrségtől kiszivárgott információk szerint a fegyverével bujkáló lövöldöző, Nasat Milhem felismerte a felé közelítő biztonsági erőket, előjött rejtekhelyéről és menekülni kezdett, majd a közeledő fegyveresek felé lőtt, akik visszalőttek.
    Egy hete folyt a hajtóvadászat egész Izraelben a huszonkilenc éves izraeli arab fiatalember ellen, aki az előző pénteken egy tel-avivi belvárosi bárban automata gépfegyverével két embert lelőtt, hét másikat pedig megsebesített. 
    A lövöldözés után Milhem fegyveresen elmenekült. Menekülés közben megölt egy arab taxisofőrt, elrabolta a járművét és a város északi részébe hajtott, ahol sorsára hagyta a taxit és eldobta mobiltelefonját.
    A televízióban bemutatott biztonsági felvételek alapján saját apja ismerte fel a támadót már múlt pénteken és jelentette a rendőrségen. Milhem édesapja önkéntes rendőr, fia az ő fegyverét elrabolva hajtotta végre az akciót.
    Pénteken hatalmas erőkkel teljes biztonsági készültségben üldözték a gyanúsítottat, a városok bejáratánál minden autót ellenőriztek, és számos helyen útellenőrző pontokat állítottak fel kézre kerítése érdekében.
    Az elmúlt héten, noha rendőri egységek őrizték a város minden iskolájának bejáratát, a tel-aviviak jelentős része félt iskolába küldeni gyermekeit, mert féltek a szabad lábon lévő lövöldözőtől.