Auguszta napja van. | 2024.03.29

Simon Tibor a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje

2016-01-08 13:29:24

 

Simon Tibor pedagógust, korábbi önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz-KDNP Salgótarjánban a február 28-i időközi polgármester-választáson - jelentették be pénteken sajtótájékoztatón a városban.

 

    Simon Tibor kifejtette, hogy programjának fontos részét képezi a város gazdasági életének megújítása, a helyi vállalkozások megerősítésével, a 2020-ig a város rendelkezésére álló, 9,2 milliárd forint uniós forráskeret hosszú távú érdekeket szolgáló felhasználásával. Utóbbi célra vállalkozási iroda alapítását is tervezik. A 21-es főút újabb szakaszainak négysávúvá bővítése szintén szerepel programjában.
    A várospolitikáról elmondta, hogy olyan vezetést szeretne, amely a helyi polgároktól a kormányzatig együttműködik mindazokkal, akik tenni szeretnének Salgótarjánért. Hozzátette, hogy ebben Fekete Zsolt MSZP-s alpolgármester - baloldali polgármesterjelölt - munkájára is számítana a jövőben.
    Hozzátette: az is fontos lenne, hogy a fiatalok a városban maradjanak, vagy visszatérjenek azok, akik elkötöztek Salgótarjánból, de ennek alapja a gazdasági megújulás.
    Utalt arra, hogy önkormányzati képviselőnek 2002-ben és 2006-ban is egyéni körzetben választották meg, a második ciklusban pártjának frakcióvezetője volt a városi közgyűlésben. 
    Simon Tibor bemutatkozásként elmondta, salgótarjáni születésű lokálpatrióta, pedagógus, a Gagarin általános iskola, majd a salgótarjáni összevont intézmények igazgatója volt. A helyi tankerület igazgatója, majd a szakminisztérium osztályvezetője lett, jelenleg is Budapesten dolgozik, naponta ingázik.
    Becsó Zsolt (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón közölte: a várost 12 évig az MSZP, 8 évig a Fidesz irányította, majd 2014 októberétől újra a szocialisták. Hozzátette: a városi közgyűlés a Fidesz vezetése mellett is követett el hibákat, hozott olyan döntéseket, amelyeket ma már nem hozna meg, de ezekből - reményei szerint - tanultak is.
    "A szocialista városvezetés 14 hónapja zsákutca volt. Aki képes kormányzati támogatás elérésére is Salgótarján érdekében, az Simon Tibor" - fogalmazott a képviselő.
    Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke kifejtette: a kellő alázattal és szerénységgel végzett, az emberek érdekeit szolgáló munka meghozza eredményét, ehhez pedig a kormányzat segítségére is számíthat a város.
    Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert Salgótarján MSZP-s polgármestere, Dóra Ottó tavaly november 29-én elhunyt. Az ajánlások gyűjtése január 11-én kezdődik meg.