Tivadar napja van. | 2024.04.20

A Jobbik nem támogatja a közszférában tervezett elbocsátást

2016-01-08 11:29:52

 A Jobbik nem támogatja a kormány által bejelentett, mintegy 150 ezer főt érintő elbocsátást a közszférában - mondta Volner János, a párt alelnöke pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

    A politikus szerint a közszférában tervezett, mintegy  150 ezres leépítés a "fűnyíróelvnek" megfelelően történne, hiszen a kormány már közölte a elbocsátandók létszámát, viszont nem tudni, hogy pontosan milyen ágazatokból, miért éppen ennyi embert küldenének el, és mindez milyen hatékonyságjavulással járna.
    "Ez is azt bizonyítja, hogy a Fidesznek nincs életképes koncepciója arra, hogy mit kezdjen a közszférával, és ez a fűnyíróelv szerint végrehajtott elbocsátás olyan, amellyel egyetlen normálisan gondolkodó magyar ember sem érthet egyet" - hangsúlyozta.
    A Jobbik szerint az elbocsátások helyett szélesíteni kell az e-közigazgatás lehetőségét, olcsóbbá, hatékonyabbá, a polgárok és a vállalkozások számára kényelmesebbé kell tenni a működést.
    A politikus jelezte, hogy amihez eddig a közszférában a Fidesz hozzányúlt, teljesen sikertelen volt: nem csökkentette, hanem növelte a bürokráciát, terhelte az adófizetőket és az állami alkalmazottakat is.