Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mávinform: helyreállt a vasúti közlekedés az országban

2016-01-07 16:23:11

 

Helyreállt a vasúti közlekedés az országban csütörtök délutánra - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

 

    Kavalecz Imre azt írta: megjavították a sérült felsővezetéket, ezért már mindkét vágányon járnak a vonatok a budapesti Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között.
    Hozzátette: folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. Hajnalban, sőt még délelőtt is a vasúti pályákra dőlt fák okoztak gondot Somogyban, valamint Baranyában. Mostanra már mindenhol zavartalanul járnak a vonatok.
    Kora délután Kavalecz Imre arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megsérült az áramszedője egy InterCity vonat mozdonyának a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között. A szerelvény a nyílt pályán vesztegelt, és amíg javították, a két állomás között csak az egyik vágányon jártak a vonatok. Emiatt 30-40 percet késtek a szerelvények a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, a Budapest-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon.
    Csütörtök reggel pedig a sajtóügyeletes azt írta, hogy fák dőltek a sínekre Áta és Villány, Bóly és Villány, valamint Babócsa és Vízvár között, ezért ezeken a szakaszokon ideiglenesen nem jártak a vonatok.