Emma napja van. | 2024.04.19

Tarantinót három új filmterv foglalkoztatja

2016-01-06 13:58:00

 

Három filmterv is foglalkoztatja Quentin Tarantinót, akinek Az Aljas nyolcas című munkája csütörtökön kerül a magyar mozikba.

 

    A forgatókönyvíró-rendező korábban azt a célt tűzte maga elé, hogy összesen tíz filmet készítsen visszavonulásáig. Ha ehhez tartja magát, Az Aljas nyolcas után még két produkciót forgat, a cinemablend.com beszámolója szerint azonban Tarantinónak a következő tíz évre még három filmterve van.
    "Úgy gondolom, talán egy zsáner maradt ki, egy harmincas évekbeli gengszterfilm, olyan John Dillinger-féle dolog. Valami kortárs is érdekelne, amiben a hős egy autóban ül, szól a rádió, így forgathatnék egy menő autózós montázst. És ha korlátlan idő állna még a rendelkezésemre, nagyon szeretnék egy igazán, de igazán ijesztő horrorfilmet készíteni, olyat, mint Az ördögűző" - mesélte a kétszeres Oscar-díjas filmes.
    Az Aljas nyolcas, amely már több díjat is elnyert, és amelyet a kritika is jól fogadott Észak-Amerikában, három Golden Globe-ra is esélyes. A film az amerikai polgárháborút követően játszódik a wyomingi kemény télben. A minden hájjal megkent hősök - Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern - egy fedél alatt kénytelenek kihúzni a vihart. A nagy spagettiwestern-rajongó Tarantino háromórás filmjének zenéjét Ennio Morricone szerezte, aki hosszú ideje nem írt westernhez zenét. A film technikai érdekessége, hogy Tarantino 70 mm-es filmre, speciális szélesvásznú formátumban forgatta a produkciót.
http://www.cinemablend.com/new/Three-Movies-Quentin-Tarantino-Still-Wants-Make-104177.html

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó