Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nemzetközi turnéra viszi a Csárdáskirálynő dalait a Balassi Intézet

2016-01-04 15:28:51

 

Négy európai és egy ázsiai magyar kulturális intézetet magába foglaló nemzetközi turnéra indulnak Kálmán Imre legnépszerűbb műve, az idén száz éve bemutatott Csárdáskirálynő dalai a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásában - közölte a Balassi Intézet az MTI-vel hétfőn.

 

    A közlemény szerint a centenárium alkalmából a produkció a Balassi Intézet budapesti központjában debütál január 7-én Lévai Enikő, Szendy Szilvi, Dolhai Attila és Szabó Dávid szereplésével, valamint a Budapesti Operettszínház Zenekarának kvintettje részvételével.
    Az előadás első külföldi állomása a bécsi Ferien Messén lesz január 16-án, három nappal később, január 19-én pedig a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium koncerttermében is láthatják a produkciót az operettrajongók Lukács Anita, Szendy Szilvi, Vadász Zsolt és Peller Károly tolmácsolásában. Moszkvában a Csajkovszkij Konzervatórium női szimfonikus zenekara működik közre Zsarko Xénia vezényletével.
    Január 22-én a horvátországi Varasdon Fischl Mónikával, Kékkovács Marával, Vadász Zsolttal és Szabó Dáviddal találkozhat a közönség, majd az európai helyszínek sorát Brüsszel zárja február 8-án, ahol Lévai Enikő, Dancs Annamari, Dolhai Attila és Laki Péter lép fel a Balassi Intézet - Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának épületében.
    Végül a produkció igazi különlegességként Indiában is bemutatkozik, ahol a Balassi Intézet - Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban Fischl Mónika, Dancs Annamari, Vadász Zsolt és Szabó Dávid vendégjátéka zárja a turnét március 27-én - olvasható a közleményben.