Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gázra lép Magyarországon az Audi

2016-01-04 07:03:29

 

Összességében visszafoghatja beruházásait az Audi, ám az Audi Hungariánál a győri gyárban mégis minden idők legjobb évére számítanak; további fejlesztéseket hajtanak végre, a létszámot nem csökkentik - írta hétfői számában a Népszabadság. 

 

    A lap közlése szerint a Volkswagen-csoport dízelautóit érintő szoftverbotrány ellenére az Audi - melynek motorjai Győrben készülnek ugyan, de a különböző típusokba már az adott márka gyáraiban szerelik be őket - eladási statisztikái nem csökkentek. 
    A Népszabadságnak Peter Kössler, a győri kft. ügyvezetésének elnöke azt mondta: a dízelmotorok egyáltalán nem szorultak háttérbe, kizárólag a szokásos ingadozás tapasztalható a benzinnel és a dízellel hajtott autók között.
    A lap kitért arra is, hogy magyar szempontból különösen fontos, hogy a botránynak lesz-e olyan következménye, amely miatt Győrben létszámleépítésre kényszerülhet a konszern. Mint írták, most a győri gyár vezetésében határozottan kijelentették: dolgozóik száma egyáltalán nem csökken, sőt speciális tudással rendelkező szakembereket továbbra is rendületlenül keresnek. Jelenleg 11 500 munkatárs dolgozik közvetlenül náluk, de a beszállítókkal együtt legalább e létszám duplájának teremtenek megélhetést.