Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Fővárosi Önkormányzat a rendőrség segítségét kéri a Mahir hirdetőoszlopainak elbontásával kapcsolatba

2016-01-03 20:20:00

A Fővárosi Önkormányzat a rendőrség segítségét kéri a Mahir hirdetőoszlopainak elbontásával kapcsolatban, mivel a cég akadályozza a bontási munkákat - mondta Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok vasárnap az MTI-nek.
Közölte, a Fővárosi Önkormányzat az októberi közgyűlésén szerződést bontott a Mahir Cityposter kft-vel, mivel a cég nem teljesítette maradéktalanul az abban foglaltakat. December 31-ig adtak határidőt arra, hogy a közterületi hirdetőoszlopokat elbontsák, de erre nem került sor, ezért a BKK Közút szombaton megkezdte a bontást, amelynek költségeit a Mahir-re fogja terhelni.
    Hozzátette: az elbontás jogszerű, mert a Fővárosi Törvényszék elutasította a Mahir ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, de a cég akadályozza az oszlopok bontását, ezért kérik a rendőrség segítségét a vonatkozó jogszabályok betartatásához. Az őrző-védő cég, amelyik ennek ellenére is akadályozza a munkálatokat, elveszítheti a tevékenységére vonatkozó engedélyét - jegyezte meg.
    Kocsis Máté elmondta még, hogy új oszlopok felállítására a Mahir Cityposter Kft-nek semmilyen jogi alapja nincs, hiszen sem érvényes szerződéssel, sem közterület-használati engedéllyel nem rendelkezik.
    A Mahir az önkormányzati döntésre reagálva korábban közölte: tekintettel arra, hogy a szerződés felmondása "nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti", a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait és érvényesítse jogos igényeit.