Andrea napja van. | 2024.04.18

Tel-Avívban ketten meghaltak, tízen megsebesültek egy lövöldözésben - FRISSÍTETT (új: felismerték az elkövetőt) 

2016-01-01 19:05:43

 Ketten meghaltak, tízen megsebesültek péntek délután Tel-Avívban egy bárban történt lövöldözésben - közölte az izraeli katonai rádió.

    Az egyik televíziós csatorna közlése szerint egy biztonsági kamera által készített, több televízió által bemutatott felvétel alapján Izrael egyik arab lakosa a továbbra is szökésben lévő merénylőben fiát ismerte fel, és értesítette a rendőrséget. 
    A hatóságok házról - házra kiterjedő hajtóvadászatot indítottak a merénylő elfogására Tel-Avívban, behatolnak a gyanús lakásokba, ahol feltételezésük szerint menedéket találhatott a terrorista. Egy rendőri egység átvizsgálta az elkövető észak-izraeli otthonát. 
    A biztonságiak úgy vélik, hogy a már ismert személyazonosságú férfi - Izraelben először - az Iszlám Állam nevében követte el két emberéletet kioltó kávéházi lövöldözést. 
     A rádióban megszólaló egyik szemtanú elmondta, hogy a zsúfolt bár üvegfala előtt megállt egy harminc év körüli fekete hajú férfi, elővette  fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat.  
    Két sebesült meghalt a helyszínről történt elszállítása közben, több sebesültet pedig kórházba szállítottak. Néhányuk állapota súlyos.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány