Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2016-01-01 16:10:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

  Várható időjárás szombat estig:

    Az északkeleti megyék kivételével erősen felhős vagy borult idő várható, éjszaka és szombat délelőtt délnyugaton csökken csupán átmenetileg a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, majd szombaton estefelé délnyugaton több helyen eshet a hó. Szombaton többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén néhol meg is erősödik a keleti, délkeleti szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de északkeleten a gyengén felhős területeken -10 és -15 fok közé hűl a levegő.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton +1 és -4 fok között várható.
    Időjárási helyzet Európában: 

    A Skandináv-félsziget és Kelet-Európa nagy részén hideg idővel búcsúzott az óév. Hozzávetőleg a 15. hosszúsági körtől keletre napközben is fagyos a levegő, Oroszország európai területén, Fehéroroszországban, valamint Ukrajna keleti felén napközben sem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet. Hidegre fordult az idő a Balkán-félszigeten, még a délebbi területeken is csak 1-2 fokos csúcsértéket mérnek. A kontinens nyugati partvidéke mentén azonban továbbra is enyhe levegő áramlik. Franciaországban 10, a Pireneusi-félszigeten 15, délen 20 fok fölé is felmelegszik a levegő. A közép-európai térségben az északkeleti hideg, száraz és a nyugati enyhe, nedves levegő együttes hatása érvényesül. Szombat estig a Kárpát-medencében hideg marad az idő, de a nyugat, délnyugatról érkező nedvesebb levegő hatására elsősorban a nyugati és középső területeken hószállingózásra, többnyire gyenge havazásra is számíthatunk.