Gedeon napja van. | 2024.03.28

MÁV: sokan utaztak a vasúti vonalakon az ünnepi időszakban

2016-01-01 14:47:00

 Nem csak karácsonykor és szilveszterkor, hanem a négy adventi hétvégén is sokan utaztak a vasútvonalakon - mondta a MÁV Zrt. szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

    Lőcsei Virág kifejtette: rengetegen keresték fel a környező országok karácsonyi vásárait. A legkedveltebb célpont továbbra is Bécs volt, de sokan mentek Krakkóba, Varsóba, Prágába, Linzbe, Brnóba, Grazba is.
    A szóvivő ugyanakkor elmondta: az eddigi tapasztalatok szerint a legnagyobb utasforgalom ezután várható. Ugyanis míg egy átlagos hétvégén - péntektől vasárnapig - körülbelül 230 ezer utasuk van, és az utasszám a karácsonyi, szilveszteri időszakban 250-260 ezerre, az adventi hétvégén pedig 320-330 ezerre is felmehet, a téli szünetet lezáró hétvégén már olyan is előfordult, hogy 450 ezren utaztak a vasútvonalakon.
    Az eddigi forgalmasabb ünnepi időszakban nem voltak különösebb problémák, fennakadások, a vonatokon nem volt nagy túlzsúfoltság - mondta a Lőcsei Virág, aki szerint ez annak is köszönhető, hogy többen felismerték: megéri előre megváltani a jegyeket, illetve helyjegyet váltani a nemzetközi vonalakra, mert az jó garancia arra, hogy valóban legyen helyük a vonaton.
    A MÁV szóvivője ismét felhívta a figyelmet, hogy ajánlatos előbb megváltani a menetjegyeket. Nem kell ragaszkodni az induló állomáshoz, a központi jegyirodában, jegykiadó automatákban, sőt az interneten gyakorlatilag bárhonnan meg lehet már vásárolni a vasúti jegyeket - mondta Lőcsei Virág.