Emma napja van. | 2024.04.19

Münchenben két öngyilkos merénylőről szólnak az értesülések

2016-01-01 06:59:59

Münchenben terrortámadás veszélye miatt csütörtökön késő este lezárták a főpályaudvart és a Pasing nevű városrész pályaudvarát. A legfrissebb, meg nem erősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.

    A bajor tartományi főváros rendőrségének közleménye szerint "komolyan veendő információk" arra utalnak, hogy terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak végrehajtani Münchenben. 
    A rendőrség "nyomatékosan kérte a lakosságot", hogy egyelőre mindenki kerülje a nagyobb csoportosulásokat, valamint a főpályaudvart és a pasingi pályaudvart. 
    A közleményben hozzátették, hogy nagy erőkkel nyomoznak a lehetséges gyanúsítottak után.
    A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió értesülése szerint egy több csoport által, több müncheni helyszínen végrehajtandó terrortámadásról jutottak el információk a rendőrséghez.
    Az ARD országos közszolgálati műsorszolgáltató úgy tudja, hogy a bajor rendőrség információi francia hatóságoktól származnak, és arra vonatkoznak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarják végrehajtani.
    Az ARD országos közszolgálati televíziója Tagesschau című híradójának pénteken röviddel éjfél után sugárzott különkiadásában a csatorna müncheni tudósítója elmondta, hogy egyelőre nem megerősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.
    A Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerint a szövetségi bűnügyi hivatalnál (BKA) és a bajor tartományi bűnügyi hivatalnál csütörtökön egész nap megerősített készültség volt a lehetséges terrorfenyegetettségre utaló jelek miatt.