Emma napja van. | 2024.04.19

Pártok-Fidesz Fidesz: az MSZP bocsánatkéréssel tartozik a magyar családoknak

2015-12-29 18:35:00

 

A Fidesz szerint az MSZP nem követeléssel, hanem bocsánatkéréssel tartozik a dolgozóknak és a magyar családoknak. Így reagált a nagyobbik kormánypárt kedd este az MTI-hez eljuttatott közleményében Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő nyilatkozatára.

    Az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke korábban az MTI-nek azt hangsúlyozta: béremelésre van szükség, mert az embereknek "nincs tisztességes fizetésük", és a régió legtöbb országában jobban keresnek a munkavállalók, mint Magyarországon. Korózs Lajos az új otthonteremtési programmal kapcsolatban azt mondta: az "csak a gazdagoknak lesz jó", akik tényleg rászorulnak erre, "át vannak verve". Szerinte ezt a támogatást emiatt nagyon kevesen tudják majd igénybe venni.
    A Fidesz erre reagálva azt írta: "a szocialisták minden szava üres és hiteltelen". A szocialisták - mint kiemelték - "kormányzásuk alatt félmillió embert tettek munkanélkülivé, tömegeket tettek az utcára, a dolgozóktól elvették a fizetés felét és még a családi adókedvezményt is". A szocialisták nem támogatták a dolgozókat érintő jövő évi SZJA csökkentést és a családi adókedvezmény növelését sem - fejtette ki a Fidesz, amely szerint Korózs Lajos keddi nyilatkozatából az is kiderül, hogy a családi otthonteremtési programot sem támogatják.