Csongor napja van. | 2024.04.16

Gazdaság-szabályozás Újabb gyár létesítésének közigazgatási hatósági ügyeit tette kiemeltté a kormány

2015-12-29 15:13:40

 

A Gyöngyöshalászon megvalósuló ipari telephely létesítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról hozott rendeletet a kormány, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

    A rendelet csak a helyrajzi számokat közli, de minden bizonnyal ezek az Apollo Tyres Hungary Kft. új gyárának a területei.
    A beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez, továbbá üzemeltetésének beindításához szükségesek.
    Ezekben a kiemelt jelentőségű ügyekben - koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként - a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelölte ki a kormány.
    A hatósági eljárásokban a szakhatóság - a hatóság határozatának meghozataláig felhasználható - előzetes szakhatósági állásfoglalást köteles kiadni. A közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntések pedig - a fellebbezésre tekintet nélkül - végrehajthatók.
    A kiemelt jelleg miatt építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.
    A rendelet keddtől hatályos.