Auguszta napja van. | 2024.03.29

Színes-gasztronómia-fesztivál Óévbúcsúztató fesztivál kezdődött a Vajdahunyadvárban

2015-12-29 14:07:06

 

Ingyenes óévbúcsúztató fesztivál kezdődött a Vajdahunyadvárban, ahol egészen péntekig gasztronómiai különlegességek, malacsütés, forralt borok, vodkaspecialitások, koncertek és gyerekprogramok várják a látogatókat.

    Necz István főszervező az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti adásában elmondta: a háromnapos rendezvény célja, hogy az embereknek ne csupán az éjszakai bulizás jusson eszébe a szilveszterről, hanem megismerjék az ünnepkörhöz kapcsolódó régi magyar hagyományokat és gasztronómiai különlegességeket.
    A Városligetbe kilátogatókat malacfuttatás, koncertek, gyermekeknek szervezett álarcosbál és játszóház is várja. A rendezvény vendége Oroszország lesz, így több, mint húsz fajta vodkát és az ország gasztronómiai különlegességeit, például a pelmenyit is meg lehet kóstolni.
    Az orosz ízeken kívül a magyar konyha remekei is terítékre kerülnek: lesz malacsütés, újévi káposztaleves, streetfood udvar, pálinkaterasz, forraltbor-sétány és a legjobb magyar pezsgőkből sem lesz hiány.
    A szerdai előszilveszteren Dj Dominique és az Első Emelet frontembere, Kiki idézi fel a régmúlt legnagyobb slágereit, szilveszter napján pedig az egész családnak szóló álarcosbált rendeznek. A látogatók az újévet is a helyszínen köszönhetik.