Andrea napja van. | 2024.04.18

Pénzügy-biztosítás Genertel Biztosító: a lakásbiztosítások zömét a nők kötik

2015-12-29 09:44:58

 

A lakásbiztosítások 90 százalékát a nők döntése alapján kötötték meg, ugyanez az arány a casco-biztosításoknál 48, míg az életbiztosításoknál 43 százalék - közölte saját felmérésére hivatkozva a Genertel Biztosító az MTI-vel.

    Az első online biztosító felmérése alapján a megkérdezett nők 70 százaléka az árat, illetve a kedvezményeket említette elsődleges szempontnak. Csak kis részüknek fontos az, hogy megbízható ismerősöknek már voltak jó tapasztalataik egy adott biztosítóval, míg a hirdetések alig játszanak szerepet a választásnál.  
    A casco-biztosításnál a válaszadók döntő többségénél - közel 90 százalékuknál - fontos szerepet játszik az ár a döntés meghozatalnál. Közülük 30 százalék mondta azt, hogy kizárólag az ár alapján dönt egy-egy casco-biztosítás mellett, azaz a legolcsóbbat választja. A nagyobb hányad - 59 százalék - pedig ott köti meg biztosítását, ahol a már meglévő egyéb biztosításai révén kedvezményt kap a díjból.
    Az utasbiztosítások megkötésénél - amennyiben nők kötik meg azokat - 35 százalék leginkább az árak összehasonlítása alapján dönt, de nem mindig a legolcsóbbat választják. A megkérdezettek 40 százaléka ugyanis a közepes árkategória mellett teszi le voksát, ezt a csomagot biztonságosabbnak tartják a legolcsóbbnál. További 27 százalékuk pedig a kiegészítők alapján dönt.