Gedeon napja van. | 2024.03.28

Két új mentőállomás kezdte meg működését Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2015-12-26 07:29:05

A mentőszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, új mentőállomásokat ott létesítettek, ahol eddig hiányoztak a riasztást követő 15 percen belüli kiérkezés feltételei.
    Az Európai Unió által támogatott beruházás során az országos hálózat 22 új állomással bővült, 60-at pedig korszerűsítettek. A beszerzett kétszáz új mentőjármű, valamint több ezer műszer, egészségügyi és oktatóeszköz révén emelkedett az ellátás technikai színvonala.
    Kölcsén bruttó 105 milliót fordítottak a mentőállomás létesítésére, a két új mentőjármű és személyzete 21 település 12 570 lakosát szolgálja ki. 
    A tiszaadonyi fejlesztés tíz településen 6160 lakost érint, és tehermentesíti a területet eddig ellátó kisvárdai és vásárosnaményi mentőállomást. A bruttó 112,8 millió forint értékű beruházás keretében felépült a csaknem háromszáz négyzetméteres mentőállomás, ahol két új, teljesen felszerelt mentőautó állt szolgálatba.
    A kölcsei és a tiszaadonyi létesítmény megépítése mellett korszerűsítették a baktalórántházai mentőállomást.
    Az észak-alföldi régióban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében két-két új mentőállomás épült fel, többet pedig modernizálnak, míg Hajdú-Biharban a debreceni és a püspökladányi mentőállomás volt érintett a rekonstrukciós munkálatokban.