Emma napja van. | 2024.04.19

Egyhangú döntés a területfejlesztésről

2015-12-23 08:28:35

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése a hétfőn tartott rendkívüli ülés keretében egyhangúan elfogadta a megyei fejlesztési dokumentumok kiegészítését és a humánerőforrással kapcsolatos fejlesztési módszertant.

 

Az elmúlt héten csütörtökön tartotta munkaterv szerinti ülését a megyei közgyűlés, azonban egy fontos témáról még döntést kellett hozni az idén, ezért rendkívüli ülést hívtak össze hétfőre. Török Dezső, a közgyűlés elnöke megállapította a testület határozatképességét. Ezt követően a képviselők az előzetes javaslat szerint elfogadták az ülés napirendjét.

"A megyei fejlesztési dokumentumok kiegészítése és módszertan kidolgozása a humán fejlesztések vonatkozásában” valamint „A 2014-2020-as időszakra vonatkozó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területfejlesztési dokumentumok kiegészítése, Humán fejlesztési stratégia” című dokumentumok elfogadására Török Dezső tett javaslatot.  Szóbeli kiegészítésében emlékeztetett, hogy az önkormányzat egy TÁMOP projekt keretében elnyert 248 millió forintból a humánerőforrás fejlesztésére szakmai felkészítést szervezett, valamint készítettek két kiadványt is, megújult továbbá az önkormányzat internetes portálja.

Dr. Kovács János főjegyző ismertette az előterjesztést. Ezt követően Hukeli György, a szakmai anyagot készítő Constancia-System Kft. szakértője szólt a munkáról, kiemelte a jó gyakorlatok bemutatásának fontosságát, majd képviselői kérdésekre válaszolt.  A javaslatot a testület egyhangúan elfogadta.

Az egyebek keretében Török Dezső a keddi Évzáró estre invitálta a képviselőket.