Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egészségügy-fejlesztés Megújult az Egyesített Szent István és Szent László Kórház sebészeti osztálya

2015-12-21 09:36:42

 

Átadták az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet megújult sebészeti osztályát hétfőn Budapesten.

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az átadón azt mondta, karácsony előtt a felújított osztálynál szebb ajándékot nem is lehetett volna adni a betegeknek, hiszen gyógyulásukra hat a környezet is.
    Hozzátette, elsősorban az állam feladata a kórházak támogatása, de jó látni, hogy vannak magánemberek és cégek is, akik, illetve amelyek hálás betegként vagy barátként segítik egy kórház felújítását.
    A 32 ágyas sebészeti osztály kilenc kórtermében kicserélték a nyílászárókat, kifestették a szobákat és a folyosót, kicserélték a padlót, valamint megújult a nővérpult is. A beruházás a csepeli önkormányzat és a Dunagép Zrt. támogatásával valósult meg a Magyar Sebészek Alapítványon keresztül.
    Vályi-Nagy István, a ferencvárosi kórház főigazgatója elmondta, az intézményben jelenleg is zajlik egy több mint kétmilliárd forintos fejlesztés, ennek részeként átállnak a digitális képalkotó vizsgálatok végzésére, ultrahang-berendezéseket vásároltak, továbbá zajlik a többi telephely épületeinek felújítása is. A jövő évre tervezik a számítástechnikai rendszer egységesítését, amely a Szent László és a Szent István kórház egyesítése óta várat magára - tette hozzá.
    A Szent István és a Szent László kórház is az 1800-as évek végén nyílt meg a IX. kerületben, ezeket 2007. július 1-jén egyesítették, ma az egyesített intézményhez tartozik a Merényi Gusztáv Kórház és a Jahn Ferenc Rehabilitációs Centrum is.     (FOTÓ)