József napja van. | 2024.03.19

Gazdaság-turizmus NGM: 10 milliárd forint az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére

2015-12-18 16:54:35

 

Turisztikai non-profit szervezetek részére 10 milliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, célja Magyarország természeti kincseinek és ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatása.

    A Bejárható Magyarország program legfőbb célkitűzése az ország minél részletesebb turisztikai megismertetése minden korosztállyal, aktív szabadidős sporttevékenységeken keresztül - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki közleménye szerint Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
    A pályázati felhívás a gyalogos, a kerékpáros, a lovas, a vitorlás és a kenus útvonalakra terjed ki. A tematikus útvonal minden elemét egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy piacképes turisztikai termékké válhasson.
    A pályázók minimum 200 millió, maximum 2 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el útvonalak, megállópontok és állomáshelyek kialakítására, például lovas megállópontokra, vízi megállóhelyekre, kikötőkre, kerékpárforgalmi létesítményekre, turistaházakra.
    A felhívás keretében önállóan nem támogatható, de a választható kapcsolódó tevékenységek között szerepel az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése, a fejlesztendő épület vagy eszköz energiahatékony működését javító beruházás, illetve megújuló energiaforrások felhasználása - jelezte az NGM.
    Támogatható továbbá marketingtevékenység, információs anyagok készítése, az útvonalak tematikájához illeszkedő ajándéktárgyak kereskedelméhez szükséges infrastruktúra, vendéglátó egységek kialakítása, fejlesztése. Lehetőség van a fogyatékkal elő emberek fogadásának megfelelő szolgáltatások kialakítására is.
    A felhívásra a támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától lehet benyújtani.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány