József napja van. | 2024.03.19

Gazdaság-beruházás-EU Logisztikai központot épített a Mansory Kft.

2015-12-18 16:51:08

 

Logisztikai csarnokot épített Székesfehérváron csaknem 900 millió forintos beruházással a Mansory Kft., amely ezzel bővítette tevékenységi körét is - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint 314 millió forint uniós támogatással valósult meg a logisztikai csarnok, amely szárazföldi, illetve egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatást nyújt, rakományoakt kezel.
    A társaság elsősorban a kisebb cégeket célozza meg logisztikai szolgáltatásával. A közleményben rámutattak: a jelenleg működő, több tízezer négyzetméteres logisztikai központok rendkívül magas áron dolgoznak, így szolgáltatásuk gyakran elérhetetlen a kisebb cégek számára.
    Az új központ azonban csökkenteni tudja a költségeket azzal, hogy meghatározott mennyiségű, súlyú anyagmozgatási korlátig kézi, illetve kisebb gépi átrakodást alkalmaz.
    A cég honlapján található információk szerint a 2011-ben alakult Mansory Kft. kezdeti tevékenysége az ingatlankezelés volt, 2013-ban ez kiegészült az élőállat nagykereskedelemmel, 2014-ben pedig építőipari és nem veszélyes hulladékkezelési, ártalmatlanítási tevékenységgel.
    A nyilvános adatbázis szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 204,7 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 1,295 milliárd forintról, mérleg szerinti eredménye pedig 9,4 millió forintra mérséklődött a 2013. évi 12,5 millió forintról.