József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: a baloldal elvárná, hogy a nemzetek mondjanak le a saját védelmükről

2015-12-18 16:48:28

 

A Fidesz-frakció szerint az MSZP elvárná, hogy a nemzetállamok mondjanak le arról a jogukról, hogy megvédjék a saját határaikat.

    A nagyobbik kormánypárti képviselőcsoport ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy a Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt közölte, pártja szerint a belső határok nélküli schengeni övezet megőrzésének feltétele egy közös európai határőrség felállítása, az Orbán-kormánynak pedig "a kettős beszéd helyett" ki kellene állnia emellett.
    A Fidesz közlése szerint a szocialisták a nemzetállamok megkérdezése nélkül "támogatják, behívták és betelepítenék" a bevándorlókat, ezzel veszélybe sodorják Európát és meg akarják gyengíteni az európai nemzetállamokat. Hozzátették: most még azt is elvárnák a nemzetállamoktól, mondjanak le határőrizeti jogukról.
    A baloldallal ellentétben - mint az a fideszes közleményben olvasható - a kormánypárt elutasítja az Európai Egyesült Államok gondolatát és kiáll a nemzetek Európája mellett, ahol minden tagállamnak joga és kötelessége megvédeni határait, ha pedig egy ország képtelen a határvédelemre, akkor a többi országnak joga és kötelessége őt segíteni ebben a schengeni rendszer védelmében.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány