Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyar Nemzet - Több budapesti nyomozást is meghosszabbítottak

2015-12-18 07:30:20

 

Az újbudai Bikás parki sportközpont 2010 előtti beruházásával okozott kár miatti nyomozást is meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség, ahogy az Andrássy úti tűz ügyében indított eljárást is - számolt be pénteken a Magyar Nemzet az ügyészség tájékoztatása alapján.

    Az újbudai sportközpont ügyében négy éve indult a nyomozás, azonban még mindig nincs gyanúsított - ismertették. A büntetőeljárás határidejét 2016. március 8-ig hosszabbították meg a Molnár Gyula korábbi szocialista polgármester vezetése alatt született szerződéssel kapcsolatban.
    A kerületvezető 2005-ben kötött 15 éves bérleti szerződést a park egy részének hasznosítására. A százmilliós beruházást az időközben csődbe ment cég a háromszorosára duzzasztotta, Molnár Gyula pedig a kerület 2011-es feljelentése szerint képviselőtestületi felhatalmazás nélkül a megemelt beruházási érték száz százalékára vállalt garanciát úgy, hogy az önkormányzati ingatlanra 300 milliós jelzálogot jegyeztek be.
    Terézvárosban február 15-ig hosszabbították meg a 2014 júliusi, Andrássy úti tűz ügyében indított eljárást. A különösen nagy kárt okozó gondatlan közveszélyokozás miatt zajló nyomozásnak egy gyanúsítottja van, a tetőn dolgozó egyik munkás.