Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szexuális zaklatással vádol több nő egy izraeli minisztert

2015-12-17 10:14:14

 

Szexuális zaklatással vádolta meg több nő Szilván Salom izraeli belügyminisztert és miniszterelnök-helyettest, de nem fordulnak a rendőrséghez - jelentette a katonai rádió csütörtökön.

    A politikust legutóbb megvádló nő beszámolója szerint néhány évvel ezelőtt egy munkamegbeszélésen Salom megpróbálta erőszakkal megcsókolni. Ha bíróságra kerülne az ügy, kész tanúvallomást tenni, de nem áll szándékában ebben az ügyben a rendőrséghez fordulni - értesült a helyi média.
    Előzőleg egy másik nő azt állította, hogy több mint tíz évvel ezelőtt Szilván Salom hivatali feljebbvalói helyzetével visszaélve orális szexre szólította fel, egy további nő pedig több mint egy évig tartó szexuális zaklatásról számolt be. Az izraeli 10-es kereskedelmi tévécsatornának egy újabb áldozat azt mesélte, hogy a miniszter kétszer megpróbálta erőszakosan megcsókolni és fogdosta a szoknyája alatt.
    Salomot először tavaly vádolták meg zaklatással. Akkor egy nő egy másfél évtizeddel korábbi szexuális zaklatás miatt tett feljelentést a rendőrségen az akkor még az energia- és vízügyi miniszteri posztot betöltő politikus ellen, de ez az ügy addigra már elévült.
    A panasszal a volt titkárnőnek mégis sikerült megakadályoznia, hogy Salom államelnöknek jelöltesse magát, noha előzőleg bejelentette, hogy indulni kíván Simon Peresz hivataláért. Ezt az ügyet az államügyész másfél évvel ezelőtt lezárta.
    A Merec nevű izraeli baloldali ellenzéki párt rendőrségi vizsgálatot követel a miniszter ellen, bár egyik nő sem hajlandó feljelentést tenni, mert tartanak attól, hogy meghurcolják őket. Szilván Salom tagadja a vádakat.