Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szerbia-bűncselekmény Szerb-francia fegyvercsempész-hálózatot számoltak fel

2015-12-16 09:38:18

 

Elfogták egy fegyvercsempész-hálózat két tagját Szerbiában, ezzel elvágták a Szerbiából Franciaországba irányuló illegális fegyverszállítás egyik útvonalát - jelentette be Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter a szerbiai közszolgálati televízióban szerdán.

    A tárcavezető elmondta, hogy több hónapos nyomozást követően a két férfit kedd este fogták el Újvidéken. "Az elfogás során a gyanúsítottak járművében két géppuskát, valamivel több mint három kilogramm robbanószert, két automata fegyvert és nagyobb mennyiségű lőszert találtak" - részletezte a szerb belügyminiszter.
    Nebojsa Stefanovic emlékeztetett arra, hogy a kilencvenes évek háborúi után jelentős mennyiségű illegális fegyver került a lakossághoz.
    A szerb belügyminisztérium november elején, egy héttel a párizsi merényletek előtt jelentette be, hogy francia kollégáikkal felszámoltak egy fegyvercsempész-láncolatot, amely Szerbiában és Franciaországban működött. Abban az akcióban Franciaországban kilenc, Szerbiában pedig négy embert fogtak el.