Gedeon napja van. | 2024.03.28

A NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó tárlat érkezik Budapestre

2015-12-15 10:17:20

 

 Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas kiállítás érkezik Brüsszelből Budapestre január közepén - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

 

    A közlemény szerint a világ egyik legnagyobb űrrepüléssel foglalkozó gyűjteményének tartott Gateway to Space elnevezésű tárlat január 15. és március 15. között lesz látható a Millenáris parkban. A több száz tárgyat felvonultató kiállításon lehetőség lesz megismerkedni a NASA által használt szkafanderekkel, rakéták és űrkapszulák élethű másával, valamint a látogatók testközelből szemlélhetnek egy életnagyságú holdjárót is.
    Az űrrepülés történetét az első lépésektől napjainkig bemutató kiállítás végigkalauzol az eseménydús 20. századon, kitér a rakétaépítés kezdeteire, a Holdra szállásért zajló űrversenyre és a Naprendszer határainak feltérképezésére is. Az interaktív tárlat emellett betekintést fog nyújtani az űrhajósok mindennapjaiba, az űrhajósképzés gyakorlatába és a Földön kívüli élet kutatásának lehetőségeibe is - olvasható a közleményben.