József napja van. | 2024.03.19

Mélyszegénységben élő családoknak vitt karácsonyi adományokat a KDNP

2015-12-14 17:16:01

 

 A Katolikus Karitász "Akarom" modellprogramjában résztvevő, mélyszegénységben élő családoknak adott át karácsonyi ajándékcsomagokat hétfőn a főváros XIX. kerületében a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának több tagja. 

 

    Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az MTI-nek elmondta: a program egybevág a párt szociálpolitikai elképzeléseivel, hiszen alapvetően nem a családok segélyezését célozza, hanem az önerő és a takarékos szemlélet kialakulását segíti. Megtanítja a pénzzel gazdálkodni a családokat - emelte ki a frakcióvezető, aki szerint a nehéz helyzet az anyagiak hiánya mellett kulturális sajátosságokból is fakadhat. Sokszor a megfáradt, munkanélküli szülők nem tudják gazdaságosan, takarékosan forrásaikat felhasználni - mondta Harrach Péter.
    A KDNP frakció tagjainak felajánlásából ötven család kapott alapvetően élelmiszerekből összegállított ajándékcsomagot. 
    A Katolikus Karitász innovatív fejlesztési modellprogramját azzal a céllal indította, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő, gyermekes családoknak anyagi, szociális és mentális segítséget nyújtson. Rövid távon a család szociális helyzetének javítását szeretnék elérni, hosszú távon a rossz szociális helyzetből való kilábalást, az anyagi stabilitás elérését segítik. 
    A program keretében összesen 100 mélyszegénységben élő családnak segítenek komplex szolgáltatásokkal, anyagi támogatási formákkal annak érdekében, hogy a résztvevők pénzügyi tudatossága növekedjen, költségvetésük kiegyensúlyozottabbá váljon, megtakarítást érjenek el. A modellprogramban résztvevő térségek Budapest XIX. kerülete és Nógrád megye.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink