Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Swiss Automotive Group 51 százalékos részesedést szerzett az Autonet Group Holdingban

2015-12-14 15:50:58

 

 A Swiss Automotive Group (SAG) 51 százalékos részesedést szerzett az Autonet Group Holdingban, így a két cég együttesen már hét országban, Magyarországon, Romániában, Szlovéniában, Szlovákiában, Svájcban, Ausztriában és Belgiumban van jelen, a SAG és az Autonet azonban továbbra is önállóan, saját neve alatt működik majd tovább - közölte az Autonet hétfőn az MTI-vel.

 

    Az Autonet alapító tulajdonosai azonban továbbra is rendelkeznek az Autonet részvényeinek 49 százalékával - tették hozzá.    
    A közleményben Lieb Mihály, az Autonet egyik alapító tulajdonosa kifejtette: a most létrejött új nemzetközi cégcsoport kalkulált bevétele a következő néhány évben meghaladja majd az 1 milliárd eurót. 
    Lieb Mihány arra is rámutatott, hogy az azonos üzleti modell és portfolió leegyszerűsítette a SAG számára a részvények felvásárlását, ez azonban nem lesz hatással az Autonet piaci gyakorlatára, ugyanis a cég továbbra is csak üzleti ügyfeleket szolgál ki, illetve nekik szolgáltat. 
    A menedzsment összetételében sem lesz változás, a két alapító, Lieb Mihály és Kondor Zoltán a jövőben is napi szinten részt vesz a vállalatcsoport munkájában - írták. 
    Az Autonet holding magyarországi cége, az Autonet Import Kft. elsősorban autóalkatrészeket, autóipari kellékanyagokat, műhelyfelszerelést, kenőanyagokat és autógumit forgalmaz, alkatrész kereskedőket, fényező-, gumis-, szerelő- és más, az autós háttériparhoz kötődő műhelyeket, szervizeket szolgál ki - olvasható a közleményben. 
    Autonet Import Kft. országszerte 11 nagyobb önálló lerakattal rendelkezik, a cég magyarországi alkalmazottainak száma idén már eléri a 280-at - tették hozzá.
    A Kft. 2014-es árbevétele meghaladta a 33,2 millió eurót (10,6 milliárd forint), míg idén a várható bevétel 45,26 millió euró (14,48 milliárd forint) lesz - közölte a cég az MTI-vel.
    A közlemény szerint az Autonet cégcsoport Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb autó- és javítóipari beszállítója, a 10 céget számláló csoport éves forgalma idén eléri a 280 millió eurót. A csoporthoz tartozó cégek Magyarországon, Romániában, Szlovéniában és Szlovákiában együttesen 1500 dolgozót foglalkoztatnak. 
    A Swiss Automotive Group éves forgalma meghaladja az 500 millió svájci frankot, ezzel a társaság Európa egyik legnagyobb független autóalkatrész-ipari disztribútora. A több mint 500 autóval dolgozó cég ügyfeleit leányvállalatain keresztül szolgálja ki. A Vállalatcsoport mintegy 2000 embert foglalkoztat - írták.