Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Magyar Honvédség katonái segítik öt napon keresztül a Mikulásgyár munkáját

2015-12-14 10:44:50

A Magyar Honvédség (MH) katonái segítik öt napon keresztül a Mikulásgyár elnevezésű karitatív akciót a budapesti Ötvenhatosok terén - mondta el az MTI-nek Bozó Tibor dandártábornok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka hétfőn a helyszínen.

    Hozzátette: a honvédség a Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ kezdeményezésére 2012 óta vesz részt a Mikulásgyár munkájában, azonban idén először az állandó állomány tagjai mellett a hétfői és keddi délutáni műszakokban egyszerre tíz honvéd altiszti hallgató is segíti az Ötvenhatosok terén álló központi gyűjtőpont munkáját.
    "Fontosnak tartom, hogy az altisztjelöltek lássák, miként lehet ezt a nagyon nemes feladatot végrehajtani a Magyar Vöröskereszt munkatársainak segítségével" - fogalmazott Bozó Tibor, aki kiemelte: az itt segédkező nők és férfiak képviselik a jövő katona generációját. 
    A dandártábornok hangsúlyozta azt is, hogy a honvédség állandó állományának a Mikulásgyárban segédkező tagjai, valamint a hallgatók  önként jelentkeztek a feladatra. A katonák többnyire a beérkezett adományok csomagolásával, pakolásával és szétválogatásával foglalkoznak.
     A nehéz helyzetben élő családok karácsonyának szebbé tételét célul kitűző Mikulásgyár Alapítvány elsősorban tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat gyűjt az Ötvenhatosok tere mellett a Reál Élelmiszer üzletlánc kijelölt boltjaiban, a Lurdy Házban, a Kanizsa, Kaposvár, Szeged, Szolnok és Zala Plazában, valamint a MozgóMozi 15 vidéki állomásán. December 4. és 20. között az ország összes postahivatalában Mikulásgyár címzéssel is lehet feladni adományokat.