Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz-kongresszus - Kövér László a szervezetépítést nevezte a fő feladatnak

2015-12-13 12:41:15

A szervezetépítést, a 2018-as választásra felkészülést nevezte az új Fidesz-elnökség egyik legfontosabb feladatának Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

    A politikus szerint a Fidesznek - Kelet- és Közép-Európa legerősebb politikai közösségének - szembe kell néznie azzal, hogy ha nem akar az MSZP sorsára jutni, vagyis ha nem akarja nyugdíjasklubok hálózatává "aszalni" a szövetséget, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Ez mindenkinek feladata a pártban, mert "minden Fidesz-tag felelős minden Fidesz-tagért" - hangsúlyozta.
    Az Országgyűlés elnöke azt is mondta, "nagy párt vagyunk, sokféle ember, sokféle érdek". "Próbáljunk meg ezekkel együtt élni úgy, hogy a közjó szolgálata tekintetében semmilyen felróható hibát ne kövessünk el a közvélemény szemében".
    Figyelmeztetőleg hatott - elevenítette fel - a két elveszített időközi országgyűlési választás - Veszprémben és Tapolcán - és az így elveszített kétharmados parlamenti mandátumtöbbség.
    "Reális alternatívát felmutatni képes ellenzék nélkül önmagunkkal kell megküzdenünk" - fogalmazott, jelezve, hogy ebben a helyzetben a "belső ellentétek" szükségképpen felnagyítódnak, ami "a felelősségünket csak felerősíti". A belső ellentétekről annyit mondott: soha nem tartottak igényt több bizalomra és megbecsülésre a választóktól, mint amennyit egymás iránt tanúsítanak a közösségen belül.
    Kövér László arról is beszélt, "tudjuk, mit akarunk és mit nem". "Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát", "nem akarjuk a genderőrületet", és azt sem - fogalmazott -, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol "férfigyűlölő nők" és "feminin férfiak" a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. "Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk" - tette hozzá.
    "Nem akarjuk a multikultit" sem - folytatta a politikus -, mert "ami ma Európában van, az nem multikulturalizmus a szó valódi értelmében", hanem egy olyan kísérlet, ami "gyökértelen barbárok szállásterületévé" alakítaná át a kontinenst. 
    Az európai politikáról Kövér László úgy fogalmazott, Magyarországnak az a tét, hogy vagy "egy Európai Egyesült Államok" periférikus tartományaként végzi a történelmét, vagy egy sokszínű Közép-Európában megőrzi nemzeti szuverenitását.
    "Levegőt akarunk, szabad levegőt: önálló magyar Magyarországot akarunk, keresztény kultúránk, hagyományaink megőrzését, a nemzetek Európáját" - mondta a házelnök, választmányi elnök.