Rudolf napja van. | 2024.04.17

Szegedi önkormányzat: a helyi rendeletnek megfelelően osztottak parkolóbérleteket

2015-12-10 11:05:18

 

 A jelenleg is hatályos helyi rendeletnek megfelelően osztottak parkolóbérleteket Szegeden - közölte Vécsey Ágnes, az önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-vel, arra reagálva, hogy sajtóhírek szerint a hatóságok nyomoznak a csongrádi megyeszékhelyen kiosztott parkolóbérletek ügyében. 

 

    A Magyar Idők csütörtökön írt arról, hogy ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt folyik eljárás a Szegeden 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott több mint háromszáz parkolóbérlet ügyében. A lap számításai szerint a bérletek összértéke elérheti a 100 millió forintot.
    Az önkormányzat közleménye szerint Szegeden két évtizede gyakorlat - a jelenleg is hatályos közgyűlési rendelettel egyezően -, hogy kedvezményes parkolási bérlettel segítik, pártállástól függetlenül, a városért dolgozó országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint egyes állami szervek munkáját. A rendeletben a jogosultak köre és létszáma szigorúan szabályozott, ami szűkebb, mint más városokban.
    Az elmúlt években jóval több fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő kapott bérletet, mint szocialista - írta a szóvivő, hozzátéve: a polgármester és a városvezetés egyetlen tagjával szemben sem indult rendőrségi eljárás.
    Az MTI kereste az ügyben a rendőrséget, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata későbbre ígért tájékoztatást.