Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz: naponta bukkan elő egy újabb ellenzéki korrupciós ügy

2015-12-09 16:14:19

 A Fidesz szerint az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel Gyurcsánytól a szocialistákon át a Jobbikig, és naponta bukkan elő egy újabb ellenzéki korrupciós ügy.

    A nagyobbik kormánypárt így kommentálta a szerdán, a témában elhangzott ellenzéki nyilatkozatokat az MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írták, csak az elmúlt egy hónapban kiderült, hogy Gyurcsány 120 millió forintot kaszál egy újabb "arcátlan" brüsszeli megbízáson, Varju László és más baloldali politikusok  az egykori csillebérci táboron tömték meg a zsebüket, a fővárosi MSZP alelnökét kedden hűtlen kezelés miatt ítélték el és hűtlen kezelésben bűnösnek ítélte a bíróság Juhász Ferencet, a Gyurcsány-kormány volt MSZP-s honvédelmi miniszterét és egyik államtitkárát is. 
    Európa legsúlyosabb korrupciós botrányában pedig még ma is várjuk Vona Gábor vallomását arról, hogy a Kovács Bélákat foglalkoztató Jobbik milyen idegen hatalmakat szolgál, és mennyi pénzért teszi ezt - sorolta a Fidesz.
    Az LMP szerint "szisztémásan, a legmagasabb szintű kormányzati segítséggel, bűnszövetkezetszerűen lopják szét és herdálják el" az ország felzárkózását szolgáló uniós forrásokat, amelyekből az elmúlt hét évben 8 ezermilliárd, míg a következő években 12 ezermilliárd forintnyi érkezik. 
    Az MSZP közleményében "azelmúlt5év" lopásalapú kormányzásának listáját sorolta, kitértek többek között:  3000 milliárdos magánynyugdíj-vagyon "lenyúlására", haveroknak és rokonoknak lezsírozott közbeszerzések, Lázár János eltitkolt utazásaira, Szijjártó Péter 200 milliós luxusvillájára, Rogán Antal táguló lakására, a fideszes brókerbotrányra, a NAV felderítetlen áfa-ügyeire.    
    A Jobbik közleménye szerint a Fidesz csak az elmúlt héten három esetben volt érintett korrupciógyanús esetekben.
    A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben szerette volna megtudni a miniszterelnöktől, hogy ha az Európai Bizottság büntetést szab ki hazánkra rokona korrupciógyanús közbeszerzései miatt, akkor ki fizeti a számlát: rokona vagy a magyar adófizetők?
    A PM korrupcióellenes ügyészséget hozna létre - közölte Tordai Bence, a párt politikusa sajtótájékoztatóján.
    Az Együtt négypontos antikorrupciós programot készített és hozott nyilvánosságra szerdán. Ez a párt- és kampányfinanszírozással, az önkormányzatok átláthatóságával, a közpénzekkel és a nemzeti vagyon kezelésével foglalkozik - közölte a párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány