Gedeon napja van. | 2024.03.28

BRFK: bombafenyegetés miatt intézkednek a hatóságok egy III. kerületi iskolában

2015-12-09 13:20:56

 

 Bombafenyegetés miatt intézkedik a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége a főváros III. kerületében lévő Kiscelli közben található iskolában - erősítette meg a rendőrség szerda délután az MTI-nek a korábbi híreket.

 

    Korábban több hírportál arról írt, hogy a budapesti Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt ürítették ki.
    Az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről jelentkezve arról számolt be, hogy a TEK és a rendőrség lezárták az iskolába vezető utat és annak 2-300 méteres körzetét. Az M1 információi szerint óra közben a tanárok egy "biztonságos" terembe terelték a diákokat és felhívták a szülőket, hogy mielőbb menjenek értük. Más információk szerint egyes diákok a közeli Kiscelli Múzeumban várják szüleiket.
    A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a rendőrségre szerdán 8 óra 44 perckor érkezett bejelentés bombafenyegetésről. A BRFK és a TEK a helyszínen megtette a szükséges intézkedéseket. A rendőrség intézkedett az épület tűzszerészeti átvizsgálásáról.
    Az esettel összefüggésben a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen - tették hozzá.