Tivadar napja van. | 2024.04.20

…senki többet, harmadszor? Jótékonysági árverés Kazincbarcikán!

2015-12-09 08:55:27

Hogy kapcsolódhat össze karácsony tájékán még szorosabban a jótékonyság, a sport és a művészet? Igazából nagyon egyszerűen. Például úgy, hogy van egy szülői csoport, akik példás összefogással ötleteltek, kitaláltak egy újszerű helyi rendezvényt, majd ezt az érintett pedagógusokkal meg is valósítják…

Történt ugyanis, hogy a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár Tagóvodája a hőn áhított „gyerekbarát” sportudvar megvalósításához különleges módon kíván forrást találni: a szülők és pedagógusok közös erővel és egy rendhagyó rendezvénnyel szeretnék a helyiek adakozó kedvét serkenteni.
Ötletük egy olyan árverés megszervezése volt, ahol az országosan vagy régiósan, esetleg helyi szinten ismert művészek, hobbi alkotók és kézművesek önkéntes adományait teszik kalapács alá. A licitálók pedig az ajándékba vagy saját használatra szánt tárgyak, alkotások megvásárlásával, kézzel fogható módon is segíthetik a kezdeményezést, vagyis a tagóvoda kicsinyeit.
A Deák Zsuzsa szülő és Timkóné Tímár Erzsébet tagóvoda vezető által összefogott NapsugArt-team hetek óta azon dolgozik, hogy csütörtök kora este egy különleges esemény keretében nagy örömöt szerezzenek a napsugaras gyerkőcöknek. Felhívásukra közel hatvan alkotó küldte el adományait, ezeket fogják árverésre bocsájtani, s általuk remélhetőleg az ovis alapítvány kasszáját gyarapítani.
Érdemes akár ily módon egyszerre karácsonyi ajándékot beszerezni és jótékonykodni is, hiszen a különböző technikákkal készült tárgyak, művészeti alkotások, képek, dekorációs elemek, viseletek és használati eszközök nagyon széles skálán mozognak, mind az egyedi ízlést, mind a kikiáltási árakat tekintve. Számos felajánlás induló licitje van három-négy-ötezer forint körül, de a művészetértőknek, és az erre a célra több adományt szánóknak is lesznek igazi csemegék: Macskássy Izolda, Neszádeliné Kállai Mária, Majercsik János, Novák Géza, Bolacsek László, Neszádeli Gyula, Horváth Zoltán, Majercsikné Bierbaum Anna, Hegedűs János, Latorczai László, Agárdy Károly egy-egy műve is a licittárgyak között van, és a sor még rendkívül hosszú. Hiszen textiltermékek, festmények, fa és fém dísztárgyak, tűzzománcok, népi kézműves alkotások egyaránt elvihetőek.
Az árverésre a művészeti aukciókhoz hasonló módon, de kicsit a helyhez és a lehetőségekhez átszabva kerül sor, mely az adományozás nagyszerű érzésén és ízén túl, kellemes időtöltés és egy jó „játék” is lesz.
A december 10-én 17 órakor az Egressy klubtermében rendezett jótékonysági árverésre mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak a szervezők; a rendezvény nyitott, bárki részt vehet rajta és licitálhat a saját ízlése, lehetősége és szíve szerint.
A kalapács alá kerülő tárgyak 16 órától a helyszínen megtekinthetőek.