Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: ha valakinek valamiért bocsánatot kell kérnie, az a Jobbik

2015-12-08 14:29:34

 

A Fidesz szerint ha valakinek valamiért bocsánatot kell kérnie, az a Jobbik, amely "Kovács Bélákat bújtat, korrupttá és hazuggá lett", valamint számos ügyben a baloldal oldalára állt.

 

    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesznek bocsánatot kellene kérnie azoktól a politikai pártoktól és politikusoktól, akik tenni kívántak a gyermekéhezés felszámolásáért.
    A Fidesz azonban úgy látja, a Jobbik "minden szavával nagybirtokos és médiamágnás támogatóját szolgálja, és ehhez a rászoruló gyermekek ügyét ugyanolyan gátlástalanul felhasználja, ahogy azt Gyurcsány és társai teszik".
    A gyermekéhezéssel kapcsolatban azt írták, hogy az elmúlt 25 évben ez a kormány tette a legtöbbet a gyermekek rendszeres étkeztetéséért. Magyarország ma az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez és soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most - olvasható a közleményben. Hozzátették: jövőre a gyermekétkeztetésre fordított összeg csaknem háromszorosa lesz annak, amit a baloldal kormányzása alatt valaha is fordított a gyermekek étkeztetésére és a szünidőben is ingyen étkezhetnek a rászoruló gyermekek.