Márk napja van. | 2024.04.25

Fidesz: életbevágó a betelepítési kvóta elleni fellépés

2015-12-07 14:00:12

 

A Fidesz bevándorláspolitikája az első perctől egyértelmű: Magyarországra sem beengedni, sem betelepíteni, sem visszatoloncolni nem szabad a bevándorlókat - közölte a nagyobbik kormánypárt a jobbikos Z. Kárpát Dániel hétfői sajtótájékoztatójára reagálva.

 

    Az ellenzéki politikus arról beszélt: a Jobbik azt kéri a kormánytól, tisztázza, mit tervez azokkal a bevándorlókkal, akiket más uniós országok toloncolnak vissza Magyarországra.
    A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az uniós betelepítési kvóta elleni fellépés életbevágó, mert a kvóta veszélyes, szétterítené a terrorizmust. 
    A kormánypárti frakció ezért arra kéri a kormányt, hogy továbbra is védje meg az ország határait, védje meg az országot az uniós betelepítési kvótától és a jogtalan visszatoloncolásoktól. 
    Hozzátették, az EU jogszabályai egyértelműek: oda kell visszatoloncolni őket, ahol először léptek az unió területére.  Ezért senkit sem szabad visszavenni, akit Németországból, Dániából vagy bárhonnan máshonnan akarnak ide visszatoloncolni - mutattak rá.
    Mint írták, a Jobbikkal ellentétben fontosnak tartják, hogy minél több magyar ember aláírásával is támogatni tudja a kvóta megtámadását és összefogással meg tudják védeni az országot.