Auguszta napja van. | 2024.03.29

A GVH engedélyezte a Miskolci Tejüzem megvásárlását

2015-12-07 13:38:57

 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. megvásárolja a felszámolás alatt álló Minna Tejipari Zrt. Miskolci Tejüzemét - közölte a versenyhatóság hétfőn az MTI-vel.

 

    Az engedély nem csak az ingatlan és a rajta lévő felépítmények megvásárlására terjed ki, hanem magába foglalja a "Minna KAUKÁZUSI KEFÍR", a "MINNA COOL MIX" és a "Minna minden napra" színes ábrás védjegyeket is.
    A GVH az összefonódás horizontális hatásainak értékelésekor megállapította, hogy ugyan mind a Naszálytej, mind pedig a Miskolci Tejüzem foglalkozik nyerstej feldolgozásával, valamint egyes tejipari termékek előállításával és értékesítésével, azonban a két vállalkozás együttes magyarországi piaci részesedése - mindkét árupiacon - 20 százalék alatt marad. Így az összefonódás nem jár horizontális hatással. 
    A GVH nem azonosított káros vertikális hatást sem. A két tulajdonos - a Szatmári-csoport és a Jászapáti-csoport - nyerstej-értékesítésből, valamint a Miskolci Tejüzem és a Naszálytej nyerstej-beszerzésből származó együttes magyarországi részesedése nem éri el a 30 százalékot.