Márk napja van. | 2024.04.25

Magyar programok a kassai Adventben

2015-12-05 06:16:52

Nagy hagyománya van a kassai Adventnek. December harmadikán kezdődő egyhetes programsorozatot a kassai Szent Erzsébet dómban, a Ghymes együttes előadása nyitotta meg. December negyedikán, Magyarország Kassai Főkonzulátusa és a Kassai Magyarok Fórumának szervezésében, a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Gimnázium, a Szakkay József Szakközépiskola, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, valamint a sárospataki és a miskolci diákok közös adventi műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

A tanulók műsora (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az Ipari tornatermében megtartott egésznapos rendezvényben helyett kapott az a tanácskozás is, amelyen bemutatták Borsod-Abaúj-Zemplén-, és Kassa megye határon átnyúló együttműködését. A résztvevők egyebek mellett betekintést nyerhettek a magyar és a szlovák oktatás működésébe.

Barta József (b2) Zachariás István (b6) Szesztay Ádám főkonzul (b7) A képre kattintva képtár nyílik.

A rendezvényen részt vett dr.Kovács János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal főjegyzője, Zachariás István Kassa megye alelnöke. Az edelényi küldöttségben helyet kapott Vártás József edelényi jegyző, Barta József a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója. Az eseményről készült videóriportunkat a Körzeti Híradó 2015. december 10-i adásában és a www.sajomente.hu BRTV youtube csatornáján tekinthetik meg.

Dr.Kovács János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal főjegyzője (A képre kattintva képtár nyílik.)